The meta description tag is usually displayed beneath the title tag in search engine results. Having a good tag can increase your search engine rankings and get more people to click on your listing and visit your website. Follow these 5 guidelines and watch your traffic increase.

1. Make it informative and persuasive: This is your chance to convince the user to click your listing. You want to accurately describe what your site is about, what is on offer, and do this in under 150 characters! You need to keep it relevant to your target keyword, and expand on that keyword to convince the searcher that your website has what they are looking for.

2. Do not repeat the title tag: As the meta description is shown directly underneath the title tag, you should avoid repeating exactly the same thing. Keep it related, but avoid repetition. It is always useful to use the meta description to expand upon what is listed in the title tag. Remember that the searcher has already read your title tag, and is now looking for that extra bit of information to persuade them to visit your site.

3. Make it keyword rich: The meta description plays a part in your overall search rankings. You should be sure to include your target keywords, but avoid keyword stuffing.

4. Make it unique: Each page on your website should have a unique meta description tag. It should reflect what content is on that specific page, rather than what content is on the site as a whole.

5. Test several different tags: You should test different descriptions to see which one results in the best click through rate. Never just put up one and stick with it. Try several different tags over the course of a couple of months, and record your search engine traffic. Analyse the statistics, and choose whichever description gave the highest click through numbers.

Advertisements

Panduan Upgrade Wordpress

Posted: August 27, 2010 in Home

Panduan Upgrade WordPress

Bagi yang menggunakan wordpress, mungkin ketika login sebagai admin anda akan sering melihat referensi untuk melakukan upgrade wordpress ke versi terbaru. Banyak yang bertanya mengenai cara mengupgrade wordpress dengan cara manual. Sebenarnya sangat mudah dan cepat, anda tinggal download dan mereplace file-file lama wordpress dengan file yang baru anda download tersebut. Mari kita bahas step by step cara mengupgrade wordpress.Technorati Profile

Langkah pertama adalah silahkan anda download terlebih dahulu wordpress di wordpress.org dan simpan di komputer anda. Setelah itu silahkan anda buka cPanel dan masuk ke menu file manager di public_html. Silahkan anda upload file wordpress-2.6.3.zip yang telah di download tadi.

Lalu anda klik kanan file dan pilih ekstrak. Hasil ekstrak file latest.zip akan meghasilkan folder wordpress. Silahkan Anda double klik folder wordpress tersebut, lalu delete folder wp-content. Setelah anda delete folder wp-content, silahkan anda pilih select all untuk memblok semua file wodpress baru. Tarik file-file tersebut ke public_html atau diatasnya folder wordpress, lalu klik reload.

Proses upgrade telah selesai, silahkan anda akses halaman adminnya dan perhatikan apakah peringatan untuk upgrade versi wordpress masih ada atau tidak?

Cara Setting Alamat Facebook

Mulai hari ini (13/06) layanan Facebook untuk personalisasi alamat sendiri sudah bisa dinikmati. Dengan fitur ini Anda bisa membuat alamat profile Facebook menjadi http://www.facebook.com/namaAnda. Sehingga lebih memudahkan dalam mengingat dan menyebarkan alamat profile. Bagaimanakah cara penggunaannya, berikut ini langkah-langkahnya.

Facebook Nama Pengguna 1

* Buka http://www.facebook.com/username
* Silakan login dengan username dan password Anda.
* Akan muncul pilihan nama yang tersedia sesuai nama Anda.
* Centang salah satu atau bisa memasukkan pilihan lain di kolom paling kanan.
* Setelah selesai klik Periksa Ketersediaan.

Facebook Nama Pengguna 2

* Apabila nama pengguna tersedia makan akan muncul kotak konfirmasi.
* Ingat, Anda tidak bisa mengganti lagi alamat Facebook Anda, sehingga tentukan nama yang benar-benar sesuai.
* Apabila Anda yakin memilih nama tersebut klik Konfirmasi.

Facebook Nama Pengguna 3

* Nama pengguna Anda telah ditetapkan.

Selain profile, Anda juga bisa menentukan alamat di halaman Facebook yang Anda buat. Klik di Tentukan Nama Pengguna di Halaman Anda. Namun syaratnya adalah mempunyai 1000 fans sebelum 31 Mei 2009. Namun jangan khawatir, tanggal 28 Juni 2009, halaman yang fansnya kurang dari 1000 juga akan bisa memilih alamat url sendiri dengan syarat minimal punya 25 fans.

Banyak nama yang sama sehingga Anda harus berebut untuk mendapatkan nama yang sesuai dengan keinginan. Jadi siapa cepat dia dapat. Tadi saya membuat alamat Facebook facebook.com/evie.sandy.

Protect websites against hackers

Posted: August 23, 2010 in Home

There are many tools to protect website from hijackers.
Affiliate Diamond – The Easy Way To Protect Your Affiliate Commissions
HTML Encryptor -Protect Your Web Site From Internet Pirates
HTML Security Report – Protect Visitors Stealing From You
Download Page Protector – Stop Thieves Stealing Your Ebooks And Software Products are some tools.

What InFloW said, and:

* Make it your habit to protect your administration panel with .htaccess (if you’re using a Linux web hosting service). For example, if you use WordPress, protect your ‘/wp-admin’ area by configuring .htaccess. You can find these WordPress security resources pretty useful. If you’re using WordPress, you should also check your theme before enabling it.

* Always use passwords longer than 10 digits (alpha-numeric). If a 10 or 12 digit password is too long for you to remember, jot it down somewhere or better save it in a file and secure it with an easy password that you can remember.

* Join the Security Focus mailing list so you can keep an eye on what’s going on in the security world.

I could write many points but for a normal web master, these three or four points should be enough.

1) Proper User Input Validation

To protect your web site you or the people you work with have to check properly data that comes from user’s input.

e.g. there a lot of people that will make you a contact form as quickly as possible for about 2 mins (low quality code), the data may not validated correctly and some people may user your contact form to send spam by injecting “To: victim@domain.com\r\n”…..

2) Use CAPTCHA
CAPTCHA in your forms in order to stop bots and automated programs

3) Protect your host
If you’re on a shared hosting the hosting company takes care of the security of the servers, on the other hand if you have a dedicated server you have to hire a very good system administrator to keep your server up-to-date and apply necessary patches where needed.

__________________

We use a software called dotdefender – its protect the website against web application attacks such sql injection, cross site scripting and others. Its basically a web application firewall that stop all those kinds of attacks.
Also, We use another tool for denial of service prevention.

Best way to Protect is by Updating

Change Your admin password
Change Admin Login from “admin” to something
Use Captchas

Cara melacak IP address suatu situs

Posted: August 22, 2010 in Home

Artikel ini ditulis karena terinspirasi tentang bagaimana cara melacak IP address suatu situs:

1. Melacak alamat IP suatu situs

2. Melacak Real Adress server suatu situs

3. Cara Mengetahui IP address lawan chatting kita

(:::::—– Pembahasan —–::::

1. Melacak alamat IP suatu situs Untuk mengetahui alamat IP suatu situs, kita dapat melakukan PING terhadap situs tersebut. Caranya: Masuk ke command Prompt dan ketikan PING Mau lihat link download ini? Register atau Login dulu dong… lalu tekan enter. Maka akan muncul alamat Ip situs tersebut.

2. Melacak Lokasi server (real address) suatu situs Kita dapat melacak lokasi server suatu situs hanya dengan mengetahui alamat situsnya saja. Coba anda buka Mau lihat link download ini? Register atau Login dulu dong… Tinggal masukkan IP address situs tadi atau masukkan alamat situsnya dan anda akan mendapatkan info lengkap tentang server dari situs tersebut diantaranya adalah lokasi negara dan kota.

3. Melacak IP address lawan chatting kita Saat kita menggunakan Yahoo messenger, sebenarnya kita bisa mengetahui alamat IP dari lawan chatting kita. Caranya: :: Kirimkan suatu file pada lawan chat kita. :: Lalu masuklah ke Command Prompt (MSDOS) dan ketikkan NETSTAT -N lalu tekan enter, maka alamat IP lawan chatting anda (yang telah anda kirimi file tadi) akan muncul beserta port yang digunakan untuk pengiriman file. :: Untuk mengetahui lokasi lawan chatting anda (real address) seperti ia berada di kampus atau di warnet mana, tinggal anda chek di Mau lihat link download ini? Register atau Login dulu dong… dengan mempergunakan alamat IP yang anda dapatkan.

*Ingin menggunakan YM untuk beberapa user id di komputer yang sama? Anda bisa menggunakan software dan juga bisa dengan trik di bawah ini:

1. Start > Run…> regedit

2. Buka HKEY_CURRENT_USER > Software > yahoo > pager > test

3. Pada sebelah kanan, klik kanan > New > DWORD value

4. Beri nama Plural tekan enter 2 kali dan berikan nilai 1

5. Pastikan YM anda telah dimatikan, jalankan YM dan login secara biasa.

6. Kalau masih tidak bisa coba lagi step ke-5, kalau masih tidak bisa RESTART Tutorial Hacker Part 2 :

Melacak ip addreas di yahoo Mesengger dan mesengger lainnya Banyak para Newbie tidak tahu cara menampilkan ip addreas teman chatnya di Yahoo Messenger, AOL dan lainnya, memang untuk melakukannya kita butuh triks, berbeda dengan IRC yang tinggal di whois aja, baik langsung saja kita memulai tutorialnya, pertama-tama kirimkankan file apa saja yang anda punya ke teman chatting anda dimana ini fungsinya sebagai timing waktu agar anda punya waktu untuk mengetikkan perintah-perintah untuk menampilkan ip addreas teman chat anda, disarankan diatas 600kb, lebih besar itu lebih bagus karena itu akan menyebabkan waktu anda lebih banyak.

1.Segera buka MS-DOS anda, lalu ketikkan netstat -n lalu akan tampil ip teman chat anda, misalkan saja muncul tampilan sebagai berikut : 202.133.80.45 : 5000+++ ->> ip ini ( 202.133.80.45) ternyata setelah dicek itu milik Graha Net, nah ahkirnya ketahuan tuh si pemakai messenger di warnet mana, nah kalau 5000+ itu adalah portnya yang dikirimin file ama anda. Tujuan dari tutorial ini bahwa segala macam komunikasi diinternet tanpa penggunaan proxy dan semacamnya masih dapat dilacak dengan begitu mudahnya, sehingga gue mengingatkan untuk penggunaan proxy anonymous setiap anda berselancar di internet jika anda benar-benar ingin mengurangi resiko dari berbagai jenis pelacakan.

2. Cara masuk ke DOS pada Windows XP yang serba dikunci Banyak warnet yang membatasi akses gerak kita di Windows seperti fasilitas DOS, Windows Explorer, setting dan sebagainya dalam keadaan tidak dapat kita sentuh, huh, emang nyebelin kalo kita bener-bener perlu akses ini Gue punya jawaban Cara masuk di DOS pada Windows XP yang serba di lock fasilitasnya :

1. Pada icon dalam dekstop atau start menu di klik kanan, lalu pilih properties

2. Di properties pilihlah “find target…”

3. Muncul Window lalu pilih search diatas

4. Pada Search pilihlah “All Files and folders”

5. Lalu cari file “cmd.exe” di windows

6. Jika di temukan maka jalankan file cmd.exe.

7. Dengan menjalankan file cmd.exe maka anda telah masuk ke dos Jika ternyata penguncian benar-benar total maka anda dapat mengubah registry windows melalui pembuatan file *.reg dengan notepad / word pad, kemudian anda jalankan file *.reg tersebut, cara untuk membuatnya ada dihalaman ini juga. Tujuan dari tutorial ini agar kita dapat lebih banyak bergerak leluasa diwarnet-warnet yang keamanannya terlalu dilindungi sehingga membuat kita tidak bisa berbuat banyak di komputer tersebut.

3. Menembus fasilitas umum windows yang terlalu dibatasi Menjengkelkan jika fasilitas MS-DOS, RUN, Find dan sebangsanya di hilangkan dari desktop di komputer warnet, biar ga terlalu BT, kita tembus aja pakek cara ini

1. Masuk ke Notepad / Wordpad / Ms Word

2.Laluketik dibawah ini REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\””SOFTWARE\””Microsoft\””Windows\””CurrentVersion\””Policies\””System] “DisableRegistryTools”=dword:00000001 [HKEY_CURRENT_USER\””SOFTWARE\””Microsoft\””Windows\””CurrentVersion\””Policies\””Explorer] “NoRun”=dword:00000000

3. Simpanlah di dengan nama file berekstensi *.reg lalu jalankan file *.reg yang anda buat tadi lalu anda restart Tujuan dari tutorial ini untuk para netter yang merasa kesal dengan komputer warnet, kantor atau sebagainya yang dimana warnet, kantor atau lainnya melakukan pembatasan hak aksesnya terlalu berlebihan terhadap komputer yang kita gunakan.

4. Cara masuk di komputer lain lewat DOS (Windows XP / 2000) Anda ingin masuk dikomputer teman anda dalam sebuah LAN ? bisa melihat seluruh isi harddisk teman anda, membuat directory, membuat file, mendelete file atau apa saja ? itu mudah, semua caranya ada disini.

1.Pertama-tama anda harus tahu 2 program penting lalu downloadlah yaitu internet Maniac (Internet Maniac.exe) … Download Interenet Maniac Berfungsi untuk mengetahui ip addreas client melalui computer name / hostname KaHT (KaHt.exe) … Download program hacker KaHT Berfungsi sebagai program untuk menerobos ke computer server atau client Ingat hanya dengan 2 program diatas maka anda bersiap-siaplah menguasai warnet / kampus / kantor dan sebagainya, lho bagaimana bisa ? hehe Pertama kali anda periksa dahulu jaringan anda dengan melihat para hostname dengan 2 cara. Ingat hanya dengan 2 program diatas maka anda bersiap-siaplah menguasai warnet / kampus / kantor dan sebagainya, lho bagaimana bisa ? hehe Setelah 2 program diatas di download maka ekstractlah dahulu program tersebut, entah pake WINZIP atau pake apa. Kalo udah di extract lalu pertama kali anda periksa dahulu jaringan anda dengan melihat para hostname dengan 2 cara. Untuk Windows XP Cara Pertama Masuk ke Start Lalu Search, lalu pilih computers or people lalu pilih A computer on the Network lalu langsung klik search maka akan segera muncul computer-komputer yang terkoneksi dalam jaringan. Untuk Windows 95/98/Me/2000 (kalau anda menemukan open port 135 di OS ini) Cara Pertama Masuk ke Start Lalu Search Lalu For Files or Folders lalu pada menu Search for other item pilihlah computers, lalu akan muncul Search for computer, maka langsung klik Search Now maka nama-nama computer akan muncul (Alternatif cara yang cepat dapat mengklik My Network Place / Network Neighboure saja) Setelah loe dapetin sasaran computer yang mau di masukin / diremote maka loe langsung aja jalankan program Internet Maniac Masuklah ke Host Lookup lalu ketikkan nama computer / hostname lalu klik resolve, disini anda akan mendapat alamat ip computer tersebut. Dengan nomor ip ini maka anda sudah mengetahui sasaran computer yang akan di masuki. Setelah itu selesai maka kita tinggalkan program Internet Maniac, kita akan berlanjut dengan program KaHT, program ini akan didetect sebagai Trojan oleh antivirus, tapi abaikan saja, jangan di hapus / di karantina kalau terdetect, kalau perlu del aja antivirusnya, satu lagi, program KaHT bekerja dalam MS-DOS Mode jadi disini kemampuan anda menggunakan DOS sangat penting, tanpa kemampuan DOS maka anda tidak akan bisa banyak berbuat. Cara masuk DOS Mode Untuk Windows XP : Masuklah ke Start, All programs, Accessories lalu Command Prompt Untuk Windows 95/98/Me/NT/2000 Masuklah ke Start, Programs, Accessories lalu MS-DOS Prompt Setelah berhasil masuk DOS maka masuklah di directory program KaHT, masa seh bisa lupa tadi program diextract dimana, hehe, (Misal tadi di extract di C:\””KaH) maka ketikkan “CD\””KaHT” dan seterusnya. Jika sudah, ini saatnya? Ketikkan “KaHT sebelum_no_ip_komputer_sasaran no_ip_komputer_sasaran. kalau bingung bisa begini : “KaHT Ip1 ip2” ip1 : ip awal yang discan ip2 : ip terahkir yang discan Misalnya tadi ip-nya 192.168.0.1 setelah di detect pakek Internet Maniac tadi itu lho. Maka ketikkan saja “KaHT 192.168.0.0 192.168.0.1” lalu enter aja Nah disini nanti program akan bekerja otomatis. Setelah selesai menscan jika nanti port 135 ternyata dalam keadaan open maka anda akan otomatis di computer tujuan / sasaran, untuk lebih persisnya anda akan berada di “c:\””windows\””system” milik komputer tujuan / sasaran setelah pen-scan-an selesai. Anda bisa bebas di computer sasaran, mau edit atau di delete pun bisa, hehe Nah kalo udah begini kita bisa berkreasi : Pingin biaya warnet kita lebih murah ? gampang masuk aja di billing server, ketik Time, ganti aja waktunya, tapi jangan banyak-banyak apalagi minus nanti ketahuan ama operator warnetnya, hehe. Memata-matai anak yang sedang chatting pakek MiRC di satu warnet / kampus / kantor / lainnya, cari program MiRC yang digunakan dalam computer tersebut, biasanya seh di C:\””Program Files\””MiRC, buka file MiRC.INI, lalu Log IRC di On kan saja dan kalo mau lihat isi chattingan teman kita itu cukup lewat “/logs” maksudnya kalau tadi di C:\””program Files\””MiRC program MiRCnya maka cukup masuk aja di C:\””Program Files\””MiRC\””Logs nanti disitu ada file-file log hasil chattingan dia walaupun dia sedang online tetep aja terekam, hehe, kalo mau mastiin dia makek nick apa, gampang banget bisa jalanin aja MiRCnya atau periksa di MiRC.INI, gampangkan. Apalagi nih, Bikin computer itu rusak, lebih baik jangan, tapi sebenere bisa lho, delete aja file-file systemnya, hehe. Diatas cuman kreasi dikit aja, loe bisa aja memanfaatkannya jauh lebih bermanfaat dari pada diatas Tujuan dari tutorial ini untuk anda yang sering menggunakan komputer dengan Windows 2000 dan XP dijaringan agar lebih waspada terhadap berbagai tindakan usil dari pihak-pihak yang tidak bertanggung jawab.. 5.Membuat akses administrator Windows untuk kita lewat komputer lain Kita ingin membuat administrator Windows XP/2000 di komputer lain melalui LAN ? sangat mudah, caranya masuklah ke komputer tujuan dengan program kaht yang sudah diajarkan diatas, lalu kita akan mencoba beberapa trik. Melihat akses guest dan administrator di Windows Ketik : net user Melihat aktif tidaknya guest di Windows Ketik : net user guest Membuat akses guest menjadi Administrator dengan perintah : Ketik : net localgroup Administrators Guest /add Membuat akses adminstrator sendiri :

1. Ketik : net user /add

2. Ketik : net localgroup Administrators /add Menghapus akses administrator Ketik : net localgroup Users /delete 1. Cara mengetahui password administrator Windows – Download Proactive Windows Security Explorer

Facebook Social Plugins

Posted: August 17, 2010 in Home

How to Add Facebook’s XFBML Like Button & Social Plugins to Your Web Pages & WordPress Posts

FacebookFacebook’s new Open Graph protocol is now official, having been announced and launched this past Wednesday at the Facebook f8 Conference. It is the successor to Facebook Connect which will be slowly phased out, and it is a big improvement, making it much easier to “socialize” your Web pages into Facebook’s hyper-expanding social network.

I must admit it was hard to sit still at the f8 conference after Mark Zuckerberg made the announcement in his keynote address and I attended a couple sessions that delved deeper into the Social Plugins and the Open Graph protocol. As soon as possible, which happens to be today, I decided to start experimenting by adding some social plugins to my WordPress blog.

I decided I could save others a lot of time if I wrote up a tutorial. So here it is….

Adding the Facebook Social Plugins to your Web Page or Blog — XFBML or iFrame?

Facebook offers two methods to add their social plugins to your Web page or blog posts:

  1. A simple iframe which can be easily dropped into the Web page code;
  2. The <fb:like> XFBML tag, which requires that your page/post make a call to the JavaScript SDK and that your page be set up as a Facebook application (quite easy).

I decided to go the XFBML route which, although a bit more complicated, is more feature rich than the iframe method. For example, after clicking on your Like/Recommend button, the user can add a comment to the profile post. With the XFBML Like button, the post on the user’s personal profile looks like this (if, and only if, they add a comment):
Facebook Like Comment

With the iFrame Like button (or if the user doesn’t add a comment with your XFBML version), the post on a user’s profile shows up like this:
Facebook Like Button without Comment

New WordPress Plugins for Facebook Social Plugins

If you’d be happy with the simpler iframe method, there are already several WordPress plugins to add the Like button. And here’s a good post on adding the iframe Like button. But, remember, with the iframe method you can’t use the extended features such as the user being able to add a comment when “liking” your post or blog. There is also a WordPress plugin that will add the XFBML social plugins to your blog, by Otto.

Create an Application – Tell Facebook Your Website, Web Page or Post is an Application

The Web page or blog post to which you will add Facebook’s social plugins or other features that interact with Facebook’s Graph API will be viewed by Facebook as an “application,” which allows the page or post to use the JavaScript SDK. Here is the drill:

While logged in to Facebook, go to Create an Application page. You will see this:
Create an Application  - Facebook

  • Enter the “Site name” value — it will be the name of the application. Just give it a short descriptive title (I used “HyperArts Blog”);
  • Under the “Connect” tab in your new application, enter the full URL to the website or Web page (I used “http://www.hyperarts.com/blog/&#8221; – but individual posts will have a specific URL directly to the post via some PHP code in the Like button code, as described below.)
    NOTE: Make sure the Connect URL exactly matches your site URL
  • Select the appropriate locale;
  • Enter the CAPTCHA characters, and click through, and viola! There’s your application.

The “Application ID” value is the one you’ll want for our purposes in this post. You can always access this “application” by going to the Developer Dashboard:
Facebook Application ID

With your Web page or blog set up as an application with an app ID, you can now use the JavaScript SDK. There are many other things you can do with your application via the Facebook Graph API, but this is outside the scope of this post.

Add Meta Tags to your WordPress Blog Header File

You’ll need to add the meta tags to your “header.php” file located in your theme’s folder (wp-content > themes > [your theme] > header.php).

You’ll need to add a couple new values to the <html> tag of your header:


<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"
xmlns:og="http://opengraphprotocol.org/schema/"
xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml" <?php language_attributes(); ?>>

And then add the following meta tags (taken from our blog) to your header.php:


<meta property="fb:admins" content="YOUR-ADMIN-ID"/>
<meta property="fb:app_id" content="YOUR-APP-ID" />
<meta property="og:type" content="article" />
<?php if(is_home()) {
?><meta property="og:title" content="Blog" /><?php
} else {
?><meta property="og:title" content="<?php the_title_attribute( $args ); ?>" /><?php
}
?>
<?php if (is_home())
echo '<meta property="og:url" content="YOUR-APP-URL" />';
else echo '<meta property="og:url" content="'.get_permalink().'" />';
?>

fb:admins

Replace YOUR-ADMIN-ID with your Facebook User ID. To easily get your Facebook User ID, you can use another aspect of the social graph: http://graph.facebook.com/timware (substitute your username for “timware”). This will pull up the information that is publicly available for that user. You’ll want the “id” value for our purposes here.

fb:app_id

Replace YOUR-APP-ID with the Application ID assigned to your website when you set it up on Facebook, as described above.

og:title

For the “og:title” attribute, you’ll want this to return the title for your blog post. As you can see from the above example, this simply involves a bit of PHP code that pulls in the post’s title.

og:type

As you see above, I utilized a PHP conditional statement in header.php to have the <meta property=”og:type” content=”blog” /> tag for the home page and the <meta property=”og:type” content=”article” /> for individual posts. This comes by way of Otto who has an excellent blog on WordPress, as well as a Facebook Connect plugin for WordPress. And this approach is also supported in this GitHub post.

As for the implications, in terms of Insights and the display of Pages in your “Home > Ads and Pages” section of your personal profile, we’ll have to wait and see.

You’ll also need to add the <fb:like> XFBML to your index.php file for your theme, as well as the call to the JavaScript SDK. I added it as the first content after the “main-content” DIV. You will then see the Admin Page option next to the Like button.

og:url

I used some PHP to set the URL for our blog’s landing page to the blog URL set in the application (YOUR-APP-URL). On the individual pages or posts, it will fill in the Permalink for the page/post. In “single.php” (for individual blog posts) and “page.php” (for pages), we omit the “href” value in the “Like” button code (fb:like).

og:description

The “og:description” meta tag: If you omit this meta tag, the value will be the “description” meta tag for the post, and that is what will show up as the description on a user’s Facebook profile when they “Recommend” or “Like” your post. (We use the WordPress SEO plugin Headspace which gives you the ability to create custom title and meta tags for each post. Highly recommended!)

og:image

This is simply the full/absolute URL to the image you want to have appear when someone “Likes” your page and it’s added to their personal profile stream. We omit this meta tag so that it uses the lead image from the blog post.

The below image is from my profile after I “Recommended” a blog post:
Facebook Recommend

The green logo is the logo pulled in with the “og:image” meta tag (make sure you make this value the FULL URL to the image!).

The title of the post is linked in blue, and the description meta tag content is the description below the title. The “SEO for 2010 – Easier & Harder!” is the comment I added when I used the “Recommend” link on the post. The commenting feature can be used only if you use XFBML instead of iframes for the Like button, as mentioned earlier in this post.

And that takes care of the meta tags. There are a number of additional social graph meta tags you might want to check out.

Adding the Like Button to your Individual WordPress Posts

The below code includes the call to the JavaScript SDK mentioned earlier and the Like button XFBML code. To add the Like button to each post, you will need to edit the single.php file (wp-content > themes > YOUR THEME > single.php). For our blog’s theme, I put the following code just before the closing tag of the <div class=”postbody entry”> … </div>:


<div id="fb-root"></div>
<script>
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: 'YOUR APP ID', status: true, cookie: true,
xfbml: true});
};
(function() {
var e = document.createElement('script'); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
'//connect.facebook.net/en_US/all.js';
document.getElementById('fb-root').appendChild(e);
}());
</script>
<fb:like action='recommend' colorscheme='light'
layout='standard' show_faces='true' width='500'/>

Adding the Like Button to your Individual WordPress Pages

For WordPress Pages, the only difference from the above code is the URL in the <fb:like> tag. Add the Like button to Pages by adding the above code for Posts — but with the below code for <fb:like> tag where the only difference is the PHP code for the “href” value — to the page.php file (wp-content > themes > YOUR THEME > page.php). For our blog’s theme, I put the code just before the closing tag of the <div> … </div>:


<fb:like action='recommend' colorscheme='light'
layout='standard' show_faces='true' width='500'/>

The only thing you need to change in the above code for both posts and pages is YOUR APP ID, to the value you get from your application’s page on the Facebook Developer dashboard, as described earlier.

After saving your changes to the “single.php” file, you should be ready to go.

“Like” or “Recommend”?

For our blog, which contains more how-tos and tutorials than editorial content, I changed the “Like” button to be a “Recommend” button, simply by changing the “action” attribute in the <fb:like> tag from “like” to “recommend”. “Recommend” is also more appropriate when someone wants to share a page on, say an environmental disaster, and clicking “Like” isn’t really appropriate.

I then added, via an iframe, the “Recommendations” social plugin which shows our blog posts that people have recommended via the button, and how many times each post was recommended.

Finally, I added the “Like Box” social plugin which displays a box that displays Fan Page data to select from, including connections (with pictures) and the stream. I just opted for the connections.

Read more: http://www.hyperarts.com/blog/how-to-add-facebook-like-button-social-plugins-to-wordpress-posts/#ixzz0wqwFEiEL

Cara masukan script PHP di Wordpress

Posted: August 16, 2010 in Home

Sekarang akan kita bahas cara memasukkan script php tersebut di engine wordpress (wordpress.org) kita…..

Setelah proses instalasi file wordpress akan terbentuk folder sbb :

  • wp-admin
  • wp-content
  • wp-include

wp-admin merupakan kumpulan script yang berhubungan dengan admin / dashboard, wp-include merupakan kumpulan script pendukung wordpress, sedangkan wp-content merupakan tempat kita menyimpan themes, plugin dan file upload. Kita kesampingkan dulu wp-admin dan wp-include …. marilah kita bahas isi dari wp-content sesuai dengan judul posting ini….

Di wp-content terdapat folder themes yang menyimpan kumpulan themes kita, dan themes tersebut dapat kita pilih dan aktifkan lewat dashboard – Appearance – Themes. Isi dari folder themes secara default terdiri dari (beda themes kadang beda nama) :

  • 404 Template (404.php)
  • Archives (archive.php)
  • Archives Page Template (archives.php)
  • Comments (comments.php)
  • Footer (footer.php)
  • Header (header.php)
  • Image Attachment Template (image.php)
  • Links Page Template (links.php)
  • Main Index Template (index.php)
  • Page Template (page.php)
  • Popup Comments (comments-popup.php)
  • Search Results (search.php)
  • Sidebar (sidebar.php)
  • Single Post (single.php)
  • Theme Functions (functions.php)

..

File-file php tersebut yang di akses pertama kali yaitu Main Index Template (index.php), dari file inilah nantinya memanggil file-file lainnya… Sedangkan untul Single Post (single.php) dan Page Template (page.php), secara garis besar juga mempunyai struktur yang sama ……..

  1. <?php get_header(); ?>  // memanggil Header (header.php)
  2. …………….
  3. <?php the_content(); ?>  // isi content
  4. …………….
  5. <?php get_sidebar(); ?>  // memanggil Sidebar (sidebar.php)
  6. …………….
  7. <?php get_footer(); ?>  // memanggil Footer (footer.php)

contoh insert scrip :

  1. …………….
  2. // insert script diatas content
  3. …………….
  4. <?php the_content(); ?>
  5. …………….
  6. <?php get_sidebar(); ?>
  7. …………….
  8. // insert script diatas footer
  9. …………….
  10. <?php get_footer(); ?>

Dan perlu di ingat themes wordpress menggunakan css, jadi untuk posisi //insert script mengikuti dari Stylesheet (style.css) …. lihat <div class=”*******”> yang di atasnya….

Untuk memasukkan suatu script php tambahan atau html tambahan di wordpress posts ada beberapa cara yang dapat kita tempuh yaitu melalui dashboard – Appearance – Editor atau melalui cpanel – file manager – edit file….

Selain itu ada beberapa plugin wordpress yang biasa di gunakan untuk fasilitas memasukkan adsenses seperti adman, itu bisa kita pergunakan jug